Дизайн на съвременните мебели за баня

Дизайн на съвременните мебели за баня

 От 23 ян. 2020

Банята е едно от най-значимите помещения в съвременния дом.  Мястото, където можем да отделим време за самите нас - време за бърз душ или дълга отпускаща вана. Място, където да останем сами с мислите си, сами с мечтите си. Именно заради това е от огромно значение какво ще бъде обзавеждането в нея. Всеки се стреми да остави своя почерк, за да може с удоволствие да се наслаждава на релаксиращите моменти там. Банята трябва да бъде комфортна и практична, стилна и уютна. Най-голямо въздействие за това оказват мебелите за баня.
Съвременните мебели за баня са определящи за цялостната визия на мокрото помещение. Точно заради това трябва много внимателно да подберем идеалният комплект мебели за нас. Разнообразието на пазара им е огромно, точно поради тази причина трябва да наблегнете на функционалност и практичност.
В последно време се налагат особено много конзолните мебели за баня. Те се монтират директно на стената, като по този начин осигуряват повече пространство в банята. Благодарение на липсващите крачета, пространството под шкафа се почиства бързо и безпроблемно, без опасност от натрупване и задържане на прах. Друг популярен вариант на съвременните мебели за баня е този с регулируеми крачета. Те улесняват поставянето на шкафа ако пода в банята не е напълно равен. Долните шкафове предлагат огромно разнообразие от модели. Те могат да бъдат с чекмеджета, с вратички, с достатъчно пространство за по-лесната организация на тоалетните принадлежности.  Безспорно една от най-предпочитаните иновации при съвременните мебели за баня е технологията “soft close”. Това е механизъм за плавно затваряне. По този начин се избягва опасността от силно затръшване на вратичките, което би довело до тяхната деформация. Производителите на мебели за баня използват тази технология, както за долните шкафове, така и за горни, също и за колони.
Горните шкафове за баня предлагат множество функции, чиято цел е да направят престоя ни е в банята по-ползотворен и приятен. Голяма част от горните шкафове са с вградено LED осветление, осигуряващо добра видимост по всяко време. При доста от моделите съвременния контакт е заменен с инфраред сензор за включване и изключване на светлината. Този сензор е изключително чувствителен и при приближаване на шкафа осветлението се включва, съответно при отдалечаване се изключва.
Безспорно иновациите при съвременните мебели за баня са изключително разнообразни. Тяхната единствена цел е да превърнат времето ни в мокрото помещение в истинско вълшебно изживяване.

 


Още новини